Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Razmjena mladih GDCK Dubrovnik     

Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika u suradnji Gradskim društvom Crvenog križa Dubrovnik i Udrugom za mlade Maro i Baro kroz Informativni centar za mlade - INFORMADUR proveo je razmjenu mladih koja je trajala od 19. do 24. listopada. Dubrovnik je ugostio  desetero mladih u dobi od 14 do 18 godina iz centra za mlade iz Bad Homburga - grada prijatelja, u pratnji dvoje voditelja.

Cilj razmjene je upoznavanje mladih s gradom Dubrovnikom te njegovom ponudom mladim osobama, a u njegovom ostvarenju su im uvelike pomogli  prikazujući Grad na način na koji ga vidi naša mladež. Sudionici razmjene su imali priliku posjetiti Dubrovačke zidine, razne spomenike i muzeje, uključujući i Dom Marina Držića te Muzej Domovinskog rata na Srđu. Posebna atrakcija je bila šetnja gradom s Ruđerom Boškovićem koji ih je upoznao s načinom života u Dubrovniku u doba našeg poznatog znanstvenika, a zanimljiv i poučan obilazak završio je kratkim koncertom klasične glazbe u Kneževom dvoru koji su izvele članice udruge Sve ostalo je glazba.
Sudionici su se okušali u piciginu na organiziranom izletu na Lopud dok ih je u Cadmos Villageu u Konavlima dočekala prava adrenalinska poslastica. U večernjim satima održana je i zabava u Lazaretima gdje su se svi mogli opustiti i družiti te pokazati svoje pjevačke vještine.
Zahvaljujući suradnji s Turističkom i ugostiteljskom školom u Dubrovniku sudionici su nakon govora dobrodošlice ravnatelja Antuna Perušine i kratkog obilaska škole imali priliku sudjelovati u kulinarskoj radionici gdje su naučili male tajne velikih kuhara.

Program razmjene u Dubrovniku završio je svečanim prijemom u Gradskoj Vijećnici gdje ih je dočekao gradonačelnik Andro Vlahušić iskazujući podršku za daljnjim razmjenama kao i veliko zanimanje za ovakve projekte.
Članovi i  volonteri Kluba mladih GDCK Dubrovnik, njih 10, posjetiti će centar za mlade Bad Homburg tokom uskršnjih praznika gdje ih također očekuje bogat program.

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (06/2019)Uplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik