Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Vježba evakuacije i spašavanja      

Vježba evakuacije i spašavanja učenika u OŠ Montovjerna

Povodom Međunarodnogg dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Republike Hrvatske,  jutros je u OŠ Lapad – Područnoj školi Montovjerna održana vježba evakuacije i spašavanja učenika. Tema pokazne vježbe bila je evakuacija i spašavanje učenika i djelatnika iz zgrade škole u slučaju požara s ciljem provjere Plana evakuacije škole, te provjere spremnosti, organiziranosti i osposobljenosti operativnih snaga zaštite i spašavanja na području Grada Dubrovnika.

Vježba je započela zaprimanjem telefonske dojave o prijetnji i mogućoj eksploziji bombe u prostorijama Područne škole Montovjerna, nakon čega su učenici i djelatnici evakuirani iz prostorija škole. Uslijedio je dolazak operativnih snaga zaštite i spašavanja - policije vatrogasaca, hitne pomoći te HGSS-a, potraga za nestalim učenikom, spašavanje ozljeđenih te pretraga prostorija za eksplozivnim napravama. Na kraju je učenicima demonstrirana  i oprema te sredstva svih sudionika koja su se koristila u vježbi.

Uz organizatore, Stožer zaštite i spašavanja Grada Dubrovnika te Osnovnu školu Lapad – Područnu školu Montovjerna, u vježbi su sudjelovali DUZS PU Dubrovnik, Županijski Centar 112 Dubrovnik, PU Dubrovačko neretvanska - PP Dubrovnik, JVP Dubrovački vatrogasci, HGSS Stanica Dubrovnik, Zavod za hitnu medicinu DNŽ- HMP Dubrovnik, Gradsko društvo crvenog križa Dubrovnik, te komunalno i prometno redarstvo Grada Dubrovnika.

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (03/2019)


25.03.2019. (10:00 - 15:00)
Općina Župa dubrovačka

Pozvani aktivi:
- Župa dubrovačkaUplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik