Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      KLUB 65+ Izviješće za ožujak 2015.     

Mjesec ožujak Klub je obilježio sljedećim aktivnostima:

ZDRAVSTVENO-PREVENTIVNE AKTIVNOSTI:

-Mjerenje razine šećera uz krvi i krvnog tlaka uz stručno medicinsko osoblje-ovoj aktivnosti prisustvovalo je 7 članova

-Zdravstveno-preventivno predavanje na temu: Bolesti koje zahvaćaju stariju populaciju koje je odžao dr.internist- sudjelovalo je 25 članova. Članovi su aktivno sudjelovali u predavanju postavljajući pitanja na koje je dr. opširno i jezgrovito odgovarao Članovi su bili izrazito zainteresirani za ovakvom vrstom aktivnosti te će aktivnost/predavanje slično ovome ponoviti.

-Rekla/o sam ja, reci i ti(edukativno druženje i učenje)- na kojem se također raspravljalo i razgovaralo o obiteljskim odnosima i roditeljtvu. Sudjelovale su 3 članice kluba, voditeljica psiholog.

SPORTSKO-REKREATIVNE AKTIVNOSTI:

-Rekreacija uz ples- kao i na svakom druženju ove vrste bilo je veoma veselo kroz cijelil mjecec. Plesali su se razni plesovi, častilo se i zafrkavalo. Izrazitu posjećenost bilježi ova vrsta druženja jer je objedinjeno više toga: od radovanja, šale, plesa, razgovaranja, katkad zakuske,razmjene dojmova i iskustava do ostalih aktivnosti. Ovoj vrsti aktivnosti prisustvuje preko 20 članova, uz
vodstvo našeg trenera.

-Yoga- u ožujku , sukladno željama članova kluba oformljena je i ova rekreacijska aktivnost koja se održava svakog ponedjeljka u mjesecu. Kroz ožujak već je formirana grupa od 10tak članova što varira kao i ostale aktivnosti sukladno mogućnostima članova i vremenskim prilikama.

ZABAVNE AKTIVNOSTI:

-Proslava rođendana slavljenika u ožujku: rođendan je slavilo oko 10 članova zajedno sa voditeljicom a zabavi je prisustvovalo više od 40 članova među kojima su bili i gosti pozvanici i članovi volonteri kao i vanjska volonterka dramske grupe,glumica.

-Zabavna večer uz viceve, šale, pošalice i smiješne dogodovštine: ovoj vrsti aktivnosti prisustvovalo je oko 15 članova od kojih je svaki aktivno sudjelovao pričajući odabrano uz pjesmu i šaljivi performans jedne članice.

EDUKATIVNE AKTIVNOSTI:

-Duhovni kutak-predavanje mladog svečenika o 1.Božijoj zapovijedi i o tome na kojem mjestu je Bog u našem životu, prisustvovalo je 4 člana

-Tečaj praktične filozofije- sa temom Kako postići bolji i sretniji život primjenom psiho energije. O ovim i drugim srodnim temama predavao je član kluba filozof/psiholog. Prisustvovalo je 16 članova

-Predavanje na temu:Emocionalna inteligencija, nakon kojeg je održan sastanak sa članovima kluba. Aktivno je sudjelovalo 11 članova uz razgovori razmatranja te iznošenje mišljenja i afiniteta tokom

sastanka na kojem se također ispunjavala anketa o sveukupnom radu Kluba.

KREATIVNE RADIONICE:

-Literarno-recitatorsko druženje-na kojem je obilježen Dan žena, na kojem je voditeljica druženja, članica Kluba i učiteljica hrv.jez. i knjiž.svima prisutnima podijelila grančicu mimoze te voditeljica kluba je za sve pripremila prigodne vrećice sa aranžiranim slatkišima, zatim uz pjesme i recitacije obilježen je Svjetski dan voda na kojem je donesena voda sa izvora rijeke Ljute,pričalo se o proljeću uz Klub prepun cvijeća te obilježen je Međunarodni dan kazališta uz prigodne tekstove. Ovom druženju prisustvuje od 10 do preko 20 članova

-Likovna radionica- na kojoj su se po zadanoj tablici izrađivali životinjski i drugi motivi uz vodstvo akademske slikarice. Radionici prisustvuje oko 10 stalnih članova s time da broj sudionika varira kako i na svim aktivnostima.

-Dramska radionica- 4 stalne članice grupe (uz goste promatrače članove) pod vodstvom glumice aktivno i kreativno napredovali su u probama za izvedbu predstave Večera za dvoje.

Tokom mjeseca 17 članova doniralo je nekvarljive namirnice i higijenske potrepštine za potrebite prijatelje i susjede članova Kluba te je 9 osoba primilo humanitarnu pomoć kao dar za Uskrs.

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (03/2019)


25.03.2019. (10:00 - 15:00)
Općina Župa dubrovačka

Pozvani aktivi:
- Župa dubrovačkaUplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik