Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Klub 65+ Planirane aktivnosti za travanj     

ZDRAVSTVENO PREVENTIVNE:
-Mjerenje razine šećera u krvi i krvnog tlaka- vodi stručno medicinsko osoblje.
Prva srijeda u mjesecu.
-Psihološka radionica- tema:  funkcioniranje mozga,demonstracija dijelova mozga,anti-stresne vježbe za mozak,viditeljica psholog

-Edukativno i zdravstveno- preventivno druženje "Rekla/o sam ja, reci i ti" -
voditeljica psiholog ( 1x mjesečno)
KREATIVNE RADIONICE:
- Likovna radionica(prve dvije srijede u mjesecu),članovi će nastaviti oslikavati životinjske,proljetne i druge motive zadane od strane akademske slikarice uz izložbu koja će se upriličiti u Klubu po završetku radova.
-Dramska radionica (svake srijede u mjesecu) članovi će uvježbavati predstavu
„Večera za dvoje“ uz rekvizite, kostimografiju i scenografiju osmišljenju od strane glumice i članica dramske grupe. Voditeljica glumica
-Literarno-recitatorsko druženje-(svaki četvrtak u mjesecu). Ovaj mjesec članovi će razmišljati, razgovarati i pisati o duhovnoj poeziji.,o uskrsnim običajima našega podneblja prilikom čega će svaki sudionik donijeti sa  sobom pengano jaje.,obilježit ćemo Dan planeta Zemlje uz prigodne pjesme i recitacije., obilježit ćemo i Dan hrvatske knjige gdje će svaki sudionik sa sobom donijeti najstariju knjigu iz svoje kućne knjižnice., također ćemo u sklopu ovog druženja proslaviti proljeće izletom u prirodu. Voditeljica  članica Kluba, učiteljica hrvatskog jezika i knijževnosti.
ZABAVNE I REKREATIVNE AKTIVNOSTI:
-Rekreacija uz ples (2xtjedno kroz svaki mj.) kao i svaki mj.plesat će se razni
moderni i klasični plesovi,kombinacija dubrovačkih narodnih plesova, plesova u paru, a sve to počevši sa zagrijavanjem također uz primjere fizikalnih vježbi.Voditelj  član kluba   koji se aktivno bavi rekreacijskim aktivnostima.
-Yoga ( svaki podednjeljak u mj.u jutarnjim satima)- već formirana skupina članova lagano će uvježbavati već zadane i prelaziti daljnje nivoe yoge. Voditelj, osposobljeni i iskusni trener.
-Izleti: u travnju ćemo se družiti sa prirodom u skladu sa Proljećem. Posjetit ćemo Babin kuk( neposredna okolica Grada Dubrovnka), područje obilno prirodnim ljepotama gdje ćemo uz literrarno-recitatorsko druženje meditirati, igrati badminton, te u sklopu svega toga uživat i u malom ugodnom pikniku..
Također ćemo u sklopu EDUKATIVNE AKTIVNOSTI-Ispričat ću ti priču-posjetiti izvor rijeke Omble gdje će nas gospođa koja se bavi ekologijom i mladima uvesti u priču njenog života. Vjerujemo da će nam ovaj put vremenske okolnosti biti naklonjene.
- Izložba slika slikarice članice Kluba
-Igranje igara po želji članova Kluba u jutarnjim satima uz mogućnost druženja gledajući filmove i dokumentarce po izboru
-2 Kino večeri: uz dokumentarac Izgubljeni biblijski gradovi (National Geographic) te Coco Chanel & Igor Stravinski ( film nagrađivan na filmskim festivalima)
-Proslava rođendana slavljenika u travnju
EDUKATIVNE AKTIVNOSTI:
-Ispričat ću ti priču-druženje uz razgovor  o životu pojedinca,što ba je sve kroz život formiralo u osobu kakva je sada. Osobna iskustva gospođe koja je život posvetila ekologiji uz izlet na izvor rijeke Omble
-Tečaj praktične filozofije-na kojem će ovaj put biti riječi o tome kako probuditi svijest našeg bića, o svrsi našeg postojanja te kako postići životni cilj indirektnom akcijom. Voditelj član Kluba,psiholog/filozof.
-Predavanje na temu: Sve što trebate znati o zdravom starenju, edukacija o prednostima i nedostatcima treće životne dobi, voditeljica predavanja Jelena Žaknić, voditeljica Kluba.
-Predavanje na temu: Iz prošlosti Dubrovnika- dubrovački ljetnikovci uz legende, voditeljica članica Kluba pedagog i profesor
-Edukativno druženje-uz predavanje o čajevima,  edukaciju o 7 vrsta biljaka koje pozitivno utječu na zdravlje te od kojih se prave čajevi uz što će se  demonstrirati  pravljenje čaja te će svi ugodno družiti ispijajući čaj.Voditeljica biolog.

Voditeljica Kluba
Jelena Žaknić


Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (05/2020)Uplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik