Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Klub 65+ Izvješće za svibanj 2015.g.     

ZDRAVSTVENO PREVENTIVNE AKTIVNOSTI
 Mjerenje razine šećera u krvi i krvnog tlaka uz stručno medicinsko osoblje. Ovoj aktivnosti prisustvovalo je 13 članova Kluba.
 Ususret Tjednu Crvenog križa, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik, objasnio je i demonstrirao prvu pomoć. Članovi su bili u prilici vidjeti i naučiti kako pomoći osobama u raznim po život opasnim situacijama.Ovo aktivnosti sudjelovalo je 12 članova.
 Rekla/o sam ja, reci i ti (edukativno druženje i učenje) uz psihologinju razgovaralo se općenito o životu, zdravom načinu života te su svi članovi međusobno dijelili jedni drugima savjete. Ovoj aktivnosti sudjelovalo je 8 članova Kluba.
 Psihološka radionica na temu "Sukobi i kako ih riješiti"- mlada psihologinja svima je raznim zagonetkama, pitalicama i mozgalicama, savjetima, testovima i međusobnim razgovorom objašnjavala kako riješiti sukobe, kako se ponašati kada do sukoba dođe i kako ga spriječiti ili svesti na nivo da ne naudi niti jednoj osobi koja sudjeluje u sukobu. Ovoj aktivnosti prisustvovalo je 9 članova Kluba.

SPORTSKO-REKREATIVNE AKTIVNOSTI
 Rekreacija uz ples koju vodi član Kluba izrazito sportski aktivan. Ovaj mjesec zabavljalo se kao i uvijek uz zvukove moderne, klasične i zabavne glazbe popraćene plesnim ritmovima i sa mnogo veselja. Ovoj aktivnosti sudjeluje do 20 članova.

ZABAVNE AKTIVNOSTI
 Kino kutak uz razne dokumentarce i filmove. Na ovim aktivnostima sudjelovalo je sveukupno 7 članova Kluba.
 Večer poezije i proze, satire, šala i pošalica uz člana Kluba i volontera akademskog kuhara vičnog i pisanoj riječi. S veoma osebujnim spisateljskim stilom, svojom prozom i poezijom
te pokojom šalom obogatio je 8 članova Kluba.
 Proslava rođendana slavljenika u travnju i svibnju – slavljenika je bilo 16. Uz obilje
dobrog raspoloženja, specijaliteta slavljenika i ostalih članova, uz glazbu, ples i harmoniku slavljenju je prisustvovalo oko 40 članova Kluba.
 Izlet u Arboretum Trsteno, Ston, Mali Ston, solanu, te Kunu pelješku- uz viceve, šale, pjevanje, recitacije, uživanje u ljepotama svakoga posječenog mjesta, te ručku u Kuni zabavljalo se do večernjih sati. Ovom izletu prisustvovalo 32 člana.

 KREATIVNE RADIONICE
- LITERARNO-RECITATORSKO DRUŽENJE- ovaj mjesec razgovaralo se i literarno stvaralo i izražavalo sukladno Tjednu Crvenog križa. Riječ je bila o humanosti i dobroti čovjeka osvrćući se također na veliku humanitarku i sveticu sv. Majku Tereziju čije misli i citate je recitirala voditeljica radionice učiteljica hrvatskog jezika i književnosti, članica Kluba. Svi članovi imali su priliku literarno se izražavati te zajedno razgovarati o spomenutim temama kao i općenitim temama uokvirenim grupnim druženjem i zajedničkim
provođenjem slobodnog vremena. Također obilježavajući Svjetski Dan kulturnih različitosti čitala se poezija na nekoliko jezika s time da je jedna članica, Španjolka, pjevala pjesmu na svome jeziku. Ovoj aktivnosti prisustvovalo je cca 30 članova, sukladno danima kada su u mogućnosti prisustvovati.
 LIKOVNA RADIONICA- ovaj mjesec na likovnoj radionici članovi Kluba oslikavali su motive po svojoj želji na velikom formatu stiro-dur ploča. Oslikani su Grad Dubrovnik, slikoviti pejzaž ceste okruženje cvijećem koja vodi do mora te lik Isusa Krista. Svi radovi i crteži članova Kluba bit će ovjekovječeni na izložbi koja će se krajem godine upriličiti u  Klubu. Na ovoj radionici kroz dvije srijede u mjesecu prisustvovalo je 6 članova Kluba.

OSTALE DRUŠTVENE AKTIVNOSTI
 SASTANAK SA ČLANOVIMA KLUBA- na ovom sastanku razgovaralo se o aktivnostima Kluba, te je bilo govora o "stvarima" na koje članovi trebaju obratiti više pozornosti, također je utvrđena i dogovorena aktivnost RADNA AKCIJA na kojoj će
prisustvovati ubuduće članovi koji imaju vremena, volje i želje da zajednički uz voditeljicu brinu o prostorijama u kojima provode svoje slobodno vrijeme. Ova vrsta aktivnosti obavljala bi se jednom mjesečno. Na sastanku su prisustvovala 4 člana Kluba.
 RADNA AKCIJA-ovoj aktivnosti sudjelovala su 4 člana Kluba prema odabiru voditeljice. Kasnije je utvrđeno još zainteresiranih članova. Sve prostorije kao i okoliš Kluba uredno su očišćene i uređen.

Projekt GDCK Dubrovnik Klub 65+ provodi se uz financijsku potporu Ministarstva socijalne
politike i mladih.

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (05/2020)Uplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik