Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Dubrovački Crveni križ na zidinama     

Jučer, 9. kolovoza 2015. godine, temperatura na Dubrovačkim zidinama prelazila je 40 stupnjeva Celzija. Bez obzira na visoku temperaturu Mihaela, Leo, Nikša i Pero su bili na svojim postama, u obilasku oko Sv. Ivana i kule Minčeta.
Dubrovačke zidine, u najtoplijim ljetnim mjesecima srpnju i kolovozu, posjete tisuće ljudi.
Imajući dobra iskustva s Dubrovačkog polumaratona i utrke  Dubrovačkim zidinama -2K, Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik predložilo je provođenje pilot projekta „Crveni križ na zidinama“, a Društvo prijatelja dubrovačke starine prihvatilo je sufinancirati ovaj projekt.
Od 6. srpnja ove godine 7 članova Kluba mladih GDCK Dubrovnik dežuraju svaki dan od 9 do 19 sati na Dubrovačkim zidinama na dvije frekventne lokacije Sv. Ivanu na južnom dijelu zidina i Minčeti na sjevernom dijelu zidina. Osim temeljnih znanja o prvoj pomoći i radio komunikaciji, članovi Kluba mladih GDCK Dubrovnik posebno su educirani za pružanje prve pomoći u situacijama vezanim uz toplinski val.
Intervencije koje su u proteklih mjesec dana naši mladi imali bile su vezane uz dehidraciju, toplinsku iscrpljenost i nesvjesticu, sanirali su ozljede kao što su ogrebotine i žuljevi te ozljede zglobova, provjeravali su puls i pomagali iscrpljenim posjetiteljima prilikom silaska sa zidina. Osim pružanja prve pomoći članovi Kluba mladih GDCK Dubrovnik često daju informacije o Gradu i događanjima u  njemu, a onima koji su zaboravili uzeti bocu vode istu i ponude.
„Vruće je, ali odi gori ima i malo bave“, „Naporno je, ali je i interesantno“, „Izdržat ćemo, žilavi smo mi.“, nadopunjuju jedno drugo dubrovačka mladost.
Prisutnost prepoznatljivog znaka, Crvenog križa, daje osjećaj sigurnosti posjetiteljima Dubrovačkih zidina, a naši mladi članovi na čast su i nama i svome Gradu.

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (06/2019)Uplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik