Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Aktivnosti Kluba 65+ u prosincu 2015.     

ZDRAVSTVENO-PREVENTIVNE AKTIVNOSTI:
-MJERENJE RAZINE ŠEĆERA U KRVI I KRVNOG TLAKA: prva srijeda u mjesecu uz stručno medicinsko osoblje.
-REKLA/O SAM JA, RECI I TI: edukativno druženje i učenje uz članicu Kluba, volonterka psihologinja.
-Besplatno testiranje sluha uz savjetovanje o problemima sa sluhom starijoj dobi.
ZABAVNA DRUŽENJA:
-Jutarnja druženja uz razgovore, dogovore, učlanjivanje-druženje po želji-slobodan boravak u prostoru Kluba.
-KINO KUTAK- u jutarnjim, popodnevnim i večernjim satima članovi su u mogućnosti pogledati niz zanimljivih dokumentaraca i filmova. Kino kutak bit će aktivan za članove u 12 navrata tokom mjeseca.
--KONTINUIRANO IGRANJE DREVNE KINESKE IGRE MAH YONG, svaki četvrtak. Uz poduku i vodstvo volonterke članice Kluba jednom tjednom imat će priliku učiti i igrati ovu vrstu igre od koje se mogu dobiti 2 skupine po 4 igrača te se s vremenom  može organizirati turnir.

-Kićenje bora u sklopu literarno-recitatorskog druženja

-Zabavno druženje uz čitanje ulomaka iz knjige književnice Arijane Čuline na kojem će volonterka i članica Kluba na humorističan način objasniti i pročitati neka autoričina djela osvrćući se na muško-ženske odnose. Naziv ovog zanimljivog druženja je po autoričinoj knjizi" Bolje se roditi bez one stvari nego bez sriće"-A gdje čući srića? Članovi će interaktivno sudjelovati u zabavnom druženju.

-Predblagdansko slavlje posvećeno volonterima Kluba uz tradicionalno čašćenje bakalarom uz prigodnu glazbu i druženje.

-Proslava rođendana slavljenika mjeseca prosinca održat će se u sklopu literano-recitatorskog druženja u blagdanskom ozračju. Posebnu čast imat će sljavljenica koja će svoj 90-ti rođendan proslaviti na blagdanskoj proslavi zajedno sa volonterima,članovima Kluba  i kolektivom Dubrovačkog Crvenog križa.

-EDUKATIVNE AKTIVNOSTI:
-Obilježavajući Međunarodni dan volontera , volonteri Kluba mladih Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik, članovima Kluba 65+ prenijeti će svoja iskustva volontirajući u Slavonskom Brodu u kampu za izbjeglice sa ciljem da se podigne svijest o važnosti i neprocjenjivosti volontiranja te ujedno da se zajednica senzibilizira za takvu vrstu aktivnosti i ljude koji se bave volonterskim radom.

-Tjedan solidarnosti ovaj mjesec obilježit će se Strukturiranim dijalogom o međugeneracijskoj solidarnosti na kojem će sudjelovati članovi Kluba mladih Drito pod organizacijom Europskog doma Dubrovnik zajedno sa članovima Kluba mladih Dubrovačkog Crvenog križa a razgovarajući o raznim temama sa članovima Kluba 65+
-KREATIVNE RADIONICE:
-LIKOVNO-KREATIVNA RADIONICA- ovaj mjesec članovi/ članice će izrađivati blagdanske čestitke na kojima će oni sami na literarno-recitatorskom druženju osmisliti tekst te jedni drugima čestitati nadolazeće blagdane a čestitke će biti poslane na adresu svakog člana zajedno sa mjesečnim rasporedom aktivnosti.
-LITERARNO-RECITATORSKO DRUŽENJE-
Na ovoj aktivnosti družit će se u ozračju blagdanskog duha pri čemu će se uz prigodne recitacije i pjesme kititi bor uz također blagdansku glazbu. Svaki član, osobito noviji članovi u mogućnosti su i ove godine sa sobom donijeti nakit za bor i time biti dio božićnog slavlja u okviru Kluba. Drugi četvrtak u mjesecu volonterka i članica Kluba čitati će ulomke iz knjige Primorski kalendar književnice Tereze Buconić Gović  sa naglaskom na dio knjige u kojem se govori o Prosinačkim blagdanima. Treći predblagdanski četvrtak u mjesecu u ovu aktivnost ulazimo stihovima "Na Badnjak su duše osvijetljeni oltari... U kuće ulazi anđela duh! Nošeni riječima poezije blagdanske stihove "prosuti" ćemo i po slavljenicima mjeseca prosinca.
-DRAMSKA RADIONICA:
I ovaj mjesec u skladu sa glumičinim radnim obvezama članovi će svake srijede 2 sata uvježbavati svoje uloge iz predstave Večera za dvoje, svi kostimirani, sa rekvizitima, glazbom u pozadini i voditeljicom Kluba kao inspicijenticom predstave.

-REKREACIJA UZ PLES: instruktor plesa i aerobika, član Kluba i volonter podučavat će članove/članice raznim plesovima uz vježbe razgibavanja i kondicije koja u svakom pogledu pogoduje zdravlju članova i članica kluba uz smijeh, ples, glazbu, viceve, i zabavu koja prati ovu aktivnost.

-AEROBIK- instruktorica aerobika, bivša aktivna sportašica, članica Kluba i volonterka i ovaj mjesec sve prisutne će uz razne plesove podučavati aerobnim vježbama posebno prilagođenim starijoj populaciji vježbajući u stojećem položaju oslanjajući se na zid, stolicu te vježbajući na stolici  i na kraju plesat će se uz šale i razgovor.

SASTANAK SA ČLANOVIMA KLUBA održat će se sredinom mjeseca. Na sastanku će članovi ispunjavati ankete i upitnike o zadovoljstvu radom kluba kao i o aktivnostima te biti će u mogućnosti iznijeti svoje sugestije i želje za budućim radom kluba. Također će biti i riječi i nadolazećim aktivnostima i novitetima koji prate svaku godinu kluba jer aktivnosti Kluba zbog velikog interesa kako članova tako i volontera podložne su promjenama s time da se neke aktivnosti koje su manje posjećene na neko vrijeme stopiraju ili uvode u jutarnjim satima da bi bilo mjesta za nove aktivnosti koje su u interesu članova/članica Kluba.

Također na samom početku mjeseca nekolicina članica Kluba sudjelovat će u humanitarnoj akciji za sugrađane s posebnim potrebama.

Projekt Klub 65+ sufinancira Ministarstvo socijalne politike i mladih i Grad Dubrovnik


Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (12/2018)


18.12.2018. (09:00 - 12:00)
Osnovna škola Kuna

Pozvani aktivi:
- Kuna pelješkaUplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik