Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Aktivnosti Kluba 65+ u travnju     

ZDRAVSTVENO-PREVENTIVNE AKTIVNOSTI:
-MJERENJE RAZINE ŠEĆERA U KRVI I KRVNOG TLAKA: prvi utorak u mjesecu, uz stručno medicinsko osoblje.
EDUKATIVNO PREDAVANJE- DRUŽENJE: Razgovor o filozofiji (Odakle potiče i glavna svrha filozofije) razgovor se nadograđuje svaki petak ovog mjeseca uz volontera i člana Kluba, filozofa/psihologa
EDUKATIVNO PREDAVANJE- DRUŽENJE – Zdrav način života uz zdravu prehranu,uz vanjskog volontera, trenera joge i ajurvede.
EDUKATIVNO PREDAVANJE- DRUŽENJE- Bogatstvo konavala kroz blagodati prirodne ljepote, uz vanjsku volonterku, biolog.
-1 URA ZA DUŠU I TIJELO- u pet navrata u mjesecu čitat će se mudre priče i poučne priče poznatih autora uz razgovor i diskusiju, vježbat će se fizičke fježbe za mozak ZZJZ-DNŽ te će se održati 5 DOBRIH MINUTA(lagane i kratke meditativne vježbe), uz voditeljicu Kluba
ZABAVNA DRUŽENJA:
-Razgovori, dogovori, čitanje raznih tiskovina uz kavu i čaj, svakodnevno
-Igranje igre šah, briškula, tresete, domino, u više navrata u mjesecu.
KONTINUIRANO IGRANJE DREVNE KINESKE IGRE MAH YONG, svaki četvrtak. Igrati će se novi nivoi igre kao i utvrđivanje naučenih nivoa. Uz poduku i vodstvo volonterke članice  s time da je igri srodna igra remi koja će se također igrati na ovoj aktivnosti sukladno želji ostalih članova/članica Kluba.
-PROSLAVA ROĐENDANA SLAVLJENIKA U TRAVNJU
IGRANJE TOMBOLE: zabavno druženje uz simbolične poklone po odabiru članova, uz glazbu, ples i zakusku, po želji.
-SASTANAK SA ČLANOVIMA KLUBA  I VOLONTERIMA – u dva navrata. Članovi su u mogućnosti doći u 2 termina, kada njima odgovara te popričati o svemu što ih zanima uz eventualne ankete i upitnike te će dobiti zatražene informacije o aktivnostima i djelovanju Kluba.
-LIKOVNO-KREATIVNA RADIONICA- ovaj mjesec članovi/članice Kluba izrađivati će nakit po vlastitom izboru  sa raznim materijalima, te će biti u mogućnosti od kuće donijeti rabljeni nakit te od njega napraviti novi. Također članovi koji žele u mogućnosti su slikati motive koje odredi redovita volonterka Kluba, akademska slikarica uz sugestiju voditeljice Kluba
LITERARNO-RECITATORSKO DRUŽENJE- u mjesecu travnju na ovoj vrsti aktivnosti kroz druženje i recitiranje poznatih književnih autora volonterka, članica Kluba, prof.hrv.jezika i književnosti osvrnut će se na slavlje uskrsa i Svjetski dan voda.
-DRAMSKA GRUPA- ovaj mjesec radit će se na završnim pripremama za predviđenu predstavu Večera za dvoje uz već vrlo dobro uvježbane članove.
SPORTSKO REKREATIVNE AKTIVNOSTI
- REKREACIJA UZ PLES- kao i svaki mjesec članovi/članice družit će se uz razne vrste plesova i razgibavanje a sve popraćeno veselom atmosferom i dobrim raspoloženjem uz volontera, iskusnog plesača te izrazito sportski aktivnog člana Kluba.
-AEROBIK- instruktorica aerobika, članica Kluba i volonterka članove će i dalje podučavati raznim tehnikama razgibavanja, relaksacije uz aerobne vježbe popraćene plesom.
-BELLY DANCE-TRBUŠNI PLES: svaki ponedjeljak i subotu u večernjim satima zainteresirane članice Kluba kao i i ostale zainteresirane građanke 3.životne dobi u mogućnosti su uz Međunarodnu udrugu za umjetnost iz Dubrovnika -MUZA uz umjetnost življenja koju promoviramo u Klubu okušati se i u umjetnosti plesanja ovog zanimljivog i atraktivnog plesa.
-IZLET U KALOS U VELU LUKU- zainteresirani članovi/članice bit će u mogućnosti korisititi zdravstvene pogodnosti s naglaskom na fizikalnu terapiju te će također biti u mogućnosti obići Velu spilju i okolicu Korčule.

Projekt Klub 65+ sufinanciraju Grad Dubrovnik i Ministarstvo socijalne politike i mladih


Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (05/2020)Uplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik