Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Podjela paketa iz FEAD-a     

EU-PROJEKT „HUMANITARNI PAKET ZA DALMACIJU I PRIMORJE“ - ZAPOČELA PODJELA PAKETA HRANE ZA KORISNIKE ZAJAMČENE MINIMALNE NAKNADE

U okviru EU-projekta „Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje“ na kojemu je Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik partner započelo je s prvom podjelom paketa hrane korisnicima zajamčene minimalne naknade.

Gradsko društvo Crvenog križa Split je prijavitelj, a Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik jedno je od 18 provedbenih partnera u EU-projektu „Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje“. Projekt je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a financiran je iz Fonda europske pomoći za najugroženije (FEAD). Projekt je, za Dalmaciju i Primorje, ukupno financiran u iznosu od 8.317.864,04 kn, a za cijelu Hrvatsku u iznosu od 86 milijuna kuna.

Cilj projekta je podjelom paketa hrane (tri podjele) i higijenskih potrepština (jedna podjela) tijekom ove godine pomoći najsiromašnijim sugrađanima koji žive ispod granice siromaštva.

Ovaj projekt usmjeren je kao pomoć lokalnoj zajednici, a Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik provest će ga u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Dubrovnik i svim jedinicama lokalne samouprave na području djelovanja Dubrovačkog Crvenog križa i to Grad Dubrovnik i općine Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovačko Primorje, Ston, Janjina i Mljet.

Paketi će se dijeliti korisnicima zajamčene minimalne naknade (i članovima njihovih obitelji) iz evidencije Centra za socijalnu skrb Dubrovnik.

Korisnici iz Dubrovnika i Župe dubrovačke pakete će preuzeti u skladištu Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik, Obala pape Ivana Pavla II 61,  a korisnicima iz ostalih jedinica lokalne samouprave paketi će biti podijeljeni u njihovim mjestima stanovanja.

Foto: GDCK Dubrovnik

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (01/2020)


30.01.2020. (14:00 - 17:00)
OB Dubrovnik Transfuzija

Pozvani aktivi:
- Biker-iUplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik