Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Du motion 2017.     

29. travnja, kao dio manifestacija Du motion trčala se Utrka dubrovačkim zidinama. Dubrovačke zidine smatraju se jednima od najvažnijih srednjovjekovnih sustava utvrda, a neprekidno se protežu dužinom od 1940 metara, okružujući većinu stare gradske jezgre, dosežući visinu od 25 metara. Jednom godišnje pretvaraju se u stazu za izazovnu utrku. Gore, dolje po skliskom drevnom kamenu, uz veličanstveni pogled…Sve nabrojano čini ovu utrku nezaboravnim, ali i opasnim iskustvom.
Danas je po dubrovačkim zidinama trčalo 70ak trkača.
Ekipe prve pomoći na 23 mjesta na zidinama i na 2 mjesta na Stradunu brinule su o trkačima. Ponosni smo na naše volontere, članove Kluba mladih Dubrovačkog Crvenog križa.
Ove godine posebno smo radosni jer su s nama članovi i volonteri Ohridskog Crvenog križa koji su bili uz naše volontere raspoređeni duž staze.
30. travnja, trčale su se dvije utrke Dubrovački polumaraton i utrka 5K.
Kruna manifestacije Du Motion je polumaratonska utrka dužine 21,1km. Start i cilj su joj na Stradunu, najljepšoj dubrovačkoj ulici, a staza se dalje nastavlja izvan stare gradske jezgre sve do Rijeke dubrovačke. Dubrovački polumaraton ponosni je nositelj maksimalnih 5 zvjezdica za kvalitetu i sigurnost koje mu je 2016. godine dodijelila krovna europska atletska udruga European Athletics.
5K je utrka građana dužine 5 km koja se trči od Straduna, oko zidina, do bazena u Gružu pa nazad preko Boninova do cilja na Stradunu. Sav prihod od utrke uplaćuje se u humanitarne svrhe.
U dva dana Du motion-a 50 volontera Crvenog križa, Dubrovačkog i Ohridskog, pomagali su trkačima duž staze i na cilju i ostvarili više od 500 sati volontiranja.
Hvala svim našim volonterima! Ponosni smo na vas!

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (05/2020)Uplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik