Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Trening za realistični prikaz ozljeda     

Hrvatski Crveni križ je organizirao dvodnevnu specijalističku edukaciju za trenere realističnog prikaza ozljeda u Edukacijskom centru HCK u Zagrebu.

Troje članova Kluba mladih Dubrovačkog Crvenog križa sudjelovalo je na ovoj edukaciji. Osim naših članova na edukaciji je sudjelovalo još 23 sudionika, volontera i djelatnika, iz četrnaest društava Crvenog križa.

Ciljevi edukacije bili su unapređivanje i usavršavanje znanja i vještina izrade realističnih ozljeda uz korištenje raznih materijala te osposobljavanje sudionika za samostalno provođenje tečajeva i radionica realističnog prikaza ozljeda.

Naglasak teorijskog dijela bio je na učenju vještina dobrog voditelja i pravilnih komunikacijskim vještina potrebnih za vođenje grupe. Također, sudionici su upoznati s ulogom RPO tima u organizaciji natjecanja i pokaznih vježbi, kao i mogućim greškama i nelogičnostima u simuliranju ozljeda, naglo nastupajućih oboljenja i pripremi manekena.

Praktični dio  edukacije odnosio se na upoznavanje s najnovijim dostignućima na području realističnog prikaza ozljeda, izrađivanja i korištenja raznih materijala za modeliranje rana, izradu amputiranih dijelova tijela uz korištenje alginata, gipsa i silikona, izrađivanje ozljeda koje nisu česte u scenarijima i realističan prikaz starijih osoba metodom sjenčanja.

Predavanja i vježbe su održali stručnjaci iz područja realističnog ozljeda, suradnici Hrvatskog Crvenog križa.
Izvor:
HCKAkcije dobrovoljnog darivanja krvi (01/2020)


30.01.2020. (14:00 - 17:00)
OB Dubrovnik Transfuzija

Pozvani aktivi:
- Biker-iUplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik