Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Međunarodni dan mladih     

Međunarodni dan mladih obilježava se 12. kolovoza s ciljem podizanja svijesti o značenju mladih za današnje društvo. Mladi su prepoznati kao važni partneri u postizanju pozitivnih društvenih promjena ne samo kroz aktivnosti Crvenog križa nego i kroz razne aktivnosti u lokalnim zajednicama.

Program rada s mladima Hrvatskog Crvenog križa pokrenut je s ciljem razvijanja osjećaja humanosti, tolerancije i razumijevanja među mladima. Mladi čine više od 60 posto ukupnog broja volontera Hrvatskog Crvenog križa i najsnažniji su temelj volonterskog djelovanja.

Mladi Hrvatskog Crvenog križa diljem Hrvatske Međunarodni dan mladih obilježili su kroz razne sportske igre mladih kao i kroz druge aktivnosti u čiji su provedbu bili uključeni mladi ili su pak aktivnosti bile namijenjene mladima kako bi dan iskoristili za zajedničko druženje.

U Dubrovačkom Crvenom križu djeluju dva kluba koja okupljaju mlade ljude. Jedan je Klub mladih koji okuplja osamdesetak članova i volontera koji tijekom godine sudjeluju u aktivnostima koje se organiziraju, pomažu najpotrebnijima, sudjeluju na vježbama žurnih službi, educiraju se kako bi bili spremni odgovoriti na sve zahtjevnije projekte u kojima sudjeluju. U prvih šest mjeseci 2019. godine članovi Kluba mladih imali su više od 2.600 volonterskih sati. Tijekom ljetnih mjeseci članovi Kluba mladih rade u okviru projekta „Crveni križ u Gradu“ u timu prve pomoći u Dubrovniku i dubrovačkoj okolici.

Drugi klub je specijalizirani klub koji okuplja spasioce aktivne i bivše. Spasilački klub „Neptun“ Dubrovačkog Crvenog križa okuplja dvadesetak spasioca, članova i volontera Crvenog križa. Različite su aktivnosti koje tijekom godine provode. Educiraju djecu o sigurnom ponašanju na moru kroz „Kodove sigurnosti na vodi“, provode tečaj „Slučajni spasioc“ i „Spasioc junior“. Proveli su i „Školicu plivanja za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja“. Tijekom ljetnih mjeseci spasioci rade na javnim gradskim plažama u okviru projekta „Crveni križ u Gradu“ te volontiraju na projektu Hrvatskog Crvenog križa „Sigurnost na vodi- Plivajmo zajedno“. U okviru ovog projekta, ove godine, na plaži Mandrač-Solitudo obučava se dvadesetak djece iz Dubrovnika koji su pokazali slabe rezultate nakon testiranja plivačkih sposobnosti u takozvanim „kriznim situacijama“ na moru.

Ove godine uoči Međunarodnog dana mladih u nedjelju, 11. kolovoza organizirano je druženje članova dva kluba - Kluba mladih i Spasilačkog kluba „Neptun“ koji su igrali prilagođenu igru alias, a  12. kolovoza klubovi su se družili na plaži Mandrač-Solitudo, gdje su u okviru akcije „Crveni križ u plavom okviru“ proveli akciju čišćenja plaže.


Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (07/2020)


13.07.2020. (09:00 - 12:00)
Orašac - Vrtovi sunca

Pozvani aktivi:


16.07.2020. (8:00 - 12:00)
OB Dubrovnik transfuzija

Pozvani aktivi:
- Prometno Libertas


20.07.2020. (8:00 - 12:00)
OB Dubrovnik transfuzija

Pozvani aktivi:
- Hidroelektrana


23.07.2020. (09:00 - 15:00)
Župa dubrovačka - zgrada općine

Pozvani aktivi:
- Župa dubrovačka


27.07.2020. (8:00 - 12:00)
OB Dubrovnik transfuzija

Pozvani aktivi:
- Vrtići Dubrovnik
- Zavod za zapošljavanje


30.07.2020. (14:00 - 17:00)
OB Dubrovnik transfuzija

Pozvani aktivi:Uplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik