Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Novi memorandum IFRC-a i WHO     

Tijekom 69. sjednice Regionalnog odbora Svjetske zdravstvene organizacije za Europu, zamjenik glavnog tajnika za programe i operacije Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC)  Jagan Chapagain i regionalna direktorica Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za Europu Dr. Piroska Östlin, potpisali su novi Memorandum o razumijevanju i suradnji.

Navedeni dokument potvrđuje opredjeljenje dviju organizacije da ujedinjeno djeluju u postizanju zajedničkih ciljeva: poboljšanje života najosjetljivijih skupina ljudi i smanjenje ili eliminacija nejednakosti u zdravstvenim sustavima.

Ovim Memorandumom organizacije žele utvrditi i konsolidirati svoju suradnju na području zdravstvene zaštite na području Europe.

Suradnja na područjima univerzalne zdravstvene pokrivenosti (s fokusom na zdravlje u zajednici), hitnih zdravstvenih intervencija, promocije zdravog načina života i prevencije nezaraznih bolesti, kao i na regrutiranju dobrovoljnih davatelja krvi u narednom će periodu biti povećana.

Dokument pruža okvir za podršku državama europske regije u postizanju opće zdravstvene pokrivenosti i to kroz koordinirane napore Ministarstava zdravlja, Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC), Nacionalnih društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca te Svjetske zdravstvene organizacije/Europa, uključujući i urede Svjetske zdravstvene organizacije pojedinih zemalja.

Također, nacionalnim društvima Crvenog križa i Crvenog polumjeseca ovime će biti dana prilika da postanu bolje pozicionirani na području zdravstvene zaštite, zagovaraju interese najosjetljivijih skupina i tako doprinose univerzalnoj zdravstvenoj pokrivenosti.

izvor: www.hck.hr


Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (05/2020)Uplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik