Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|Socijalne djelatnosti

Svjedoci smo da je svakog dana u društvu sve više socijalno ugroženih građana, bolesnih i nemoćnih osoba kojima je pomoć potrebna jer zbog narušenog socijalnog statusa i zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti zadovoljiti svoje nužne životne potrebe.

Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik pomaže socijalno ugroženim osobama, kojima je pomoć najpotrebnija, podjelom paketa sa živežnim namirnicama i higijenskim potrepštinama prema mogućnostima. Provodi kontinuirano prikupljanje i raspodjelu nove i rabljene odjeće, obuće, hrane i higijenskih potrepština i drugih pomagala.

Jedna od tradicionalnih akcija Hrvatskog Crvenog križa koja se provodi  svake godine kao zajednička akcija svih društava Crvenog križa u Hrvatskoj je akcija „Solidarnost na djelu“. Osnovna svrha ove akcije je prikupljanje sredstva za kupnju prehrambenih artikala koja se dijele socijalno ugroženim stanovnicima grada Dubrovnika.
U ovu humanitarnu akciju se također uključuju Osnovne i Srednje škole na području grada Dubrovnika, te Osnovne škole Općina u nadležnosti GDCK Dubrovnik. Aktivisti za dobivene novčane priloge daju prigodne bonove koji su u apoenima od 1,00 i 5,00 kn. Bonovi su numerirani i označeni znakom Crvenog križa, te na poleđini obilježeni žigom GDCK Dubrovnik.

Crveni križ nastoji na ovom području krenuti i sa novim programima kao što su " 65+ " - gdje bi starijim osobama omogućili organizirano i kreativno provođenje slobodnog vremena, te "Socijalna butiga" - prodavaonica za najugroženije kategorije grada Dubrovnika.

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (09/2019)


16.09.2019. (08:00 - 12:00)
OB Dubrovnik Transfuzija

Pozvani aktivi:
- MUP
- Hitna služba
- Dom zdravlja Dubrovnik


23.09.2019. (12:00 - 14:00)
ŠIPAN - AMBULANTA ŠIPAN

Pozvani aktivi:
- Lopud
- ŠipanUplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik