Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Tjedan cijepljenja u svijetu     

Svake godine u posljednjem tjednu travnja, Svjetska zdravstvena organizacija obilježava Svjetski Tjedan cijepljenja s ciljem promicanja cijepljenja za zaštitu zdravlja u svakoj dobi. Svjetski Tjedan cijepljena u 2021. godini je odlična prilika za izgradnju javnog povjerenja u vrijednost svih cjepiva.

Ovogodišnjim sloganom „Cjepiva nas zbližavaju“ želi se potaknuti na važnost globalne promocije cijepljenja zbog unapređenja zdravlja svake osobe. Potrebno je povećati povjerenje oko prihvaćanja cjepiva.

Više od stoljeća cjepiva nas štite od različitih zaraznih bolesti (tuberkuloza, ospice, tetanus, polio), ali i prijetnji ljudskim životima smanjujući globalni teret od bolesti te omogućujući bolji društveni napredak.

Cijepljenje spašava živote milijune ljudi svake godine i smatra se jednom od najuspješnijih zdravstvenih intervencija za zaštitu ljudskog zdravlja. Međutim, još uvijek gotovo 20 milijuna djece u svijetu ne dobiva cjepiva koja bi trebali primiti, a mnogi drugi propuste cijepljene za vrijeme adolescencije, u odrasloj ili u stariji odbi.

Iako je sada cijeli svijet usredotočen na „kritičnu“ važnost novog cjepiva za zaštitu od COVID-19, dosadašnja „rutinska cijepljenja“ ne smiju se zanemariti ni propustiti. Dezinformacije o cjepivima mogu postati prijetnja cijepljenju, jer se zarane bolesti u suvremeno doba lako šire preko granica.

Međunarodna federacija društava Crvenog kriza i Crvenog polumjesca priključuje se obilježavanju ovogodišnje kampanje u Svjetskom Tjednu cijepljenja, skupa sa svojim nacionalnim društvima Crvenog križa i Crvenog polumjesca.

Cijepljenjem štitom sebe i druge oko nas. Zajedno možemo zaustaviti pandemiju COVID-19 i postići zdraviji svijet za sve nas.

Bez obzira, u dogledno vrijeme još uvijek ćemo morat održavati fizičku udaljenost, izbjegavati veća okupljanja ili druženja, redovito prati ruke i nositi zaštitnu masku za lice.

izvor:www.hck.hr


Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (05/2021)


10.05.2021. (09:00 - 12:00)
Zračna luka Dubrovnik

Pozvani aktivi:
- Cavtat
- Zračna luka


17.05.2021. (08:00 - 12:00)
Transfuzija, OB Dubrovnik

Pozvani aktivi:


20.05.2021. (09:00 - 12:00)
Općina Ston, Ston

Pozvani aktivi:
- Mljet
- Ston


24.05.2021. (09:00 - 12:00)
Slano

Pozvani aktivi:
- Slano


27.05.2021. (08:00-12:00)
Transfuzija, OB Dubrovnik

Pozvani aktivi:


31.05.2021. (08:00 - 12:00)
Transfuzija, OB Dubrovnik

Pozvani aktivi:
- ElektrojugUplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik