Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Edukacija za škole i dječje veriće     

U Tjednu Crvenog križa obišli smo Dječje vrtiće na području Dubrovnika i Konavala. Bili smo u vrtiću Pile, Gruž, Izviđač i Gruda. Ovaj tjedan je 37 teta i ostalih djelatnika vrtića prošlo edukaciju o ponašanju u izvanrednim situacijama (potres); a 110 djece vježbali su s nama. Ova edukacije dio je edukacija koje provodi Crveni križ i koja se naslanja na projekt Hrvatskog Crvenog križa  „Sigurnija djeca“.
Velike nesreće i katastrofe uglavnom nastupaju neočekivano i mogu se dogoditi bilo kada i bilo gdje. Kada se katastrofa dogodi, djeca su među najosjetljivijim i najranjivijim društvenim skupinama. Podizanjem svijesti i širenjem znanja o tome što možemo očekivati i kako se što bolje pripremiti iznimno je važan korak u izgradnji otpornijeg društva na krizne situacije.
Cilj programa „Sigurnije škole i vrtići“ je staviti naglasak na teme: priprema za izvanredne situacije: potresi, poplave, požari, ekstremni vremenski uvjeti; prva pomoć; sigurnost u školi i vrtiću i psihosocijalna podrška
Sve osnovne škole i vrtići mogu se registrirati na edukativnu platformu Hrvatskog Crvenog križa sigurnija-djeca.hck.hr kako bi unaprijedili znanja, vještine i ojačali kompetencije djece u vrtićima i učenika u osnovnim školama te njihovih odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika za ove životno važne teme.
Dubrovački Crvenog križ od početka ove godine u osnovnim školama i dječjim vrtićima održao je edukaciju o ponašanju u kriznim situacijama za više od 270 zaposlenika.
Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (06/2021)


21.06.2021. (08:00-12:00)
Transfuzija OB Dubrovnik

Pozvani aktivi:


24.06.2021. (08:00 - 12:00)
Transfuzija OB Dubrovnik

Pozvani aktivi:
- Mirovinsko osiguranje
- INA
- ČistoćaUplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik