Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Sudjelovanje na radionici DiMaND     

Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik sudjelovalo je na dvodnevnom sastanku u sklopu europskog projekta DiMaND,a koji se održao u Dubrovniku 29. i 30. lipnja 2021. godine. Projektni partneri su: Vatrogasna zajednica Grada Budimpešte i Mađarski Crveni križ iz Mađarske, DVD županije Hargita iz Rumunjska, Nacionalno udruženje volontera Republike Bugarske iz Bugarska, Općina Brestovec iz Slovačka, Vatrogasna zajednica Slovenije iz Slovenija i Grad Dubrovnik iz Hrvatska.
Projektne aktivnosti u sklopu projekta DiMaND imaju za cilj poboljšanje međunarodne/regionalne suradnje u smislu djelovanja i reakcija na prirodne katastrofe.
Grad Dubrovnik je vodeći partner u projektnoj aktivnosti koja će se baviti suradnjom i djelovanjem općina/gradova sa svojim postrojbama civilne zaštite i koordinacijom volontera.
Tijekom prvog dana Vatrogasna zajednica Grada Budimpešte održala je prezentaciju o projektu DiMaND. Mađarski Crveni križ prezentirao je ulogu volontera u kriznim situacijama „U pripravnost vjerujemo“, gdje se osvrnuo i na ulogu Hrvatskog Crvenog križa te njegovu inicijativu „Susjed pomaže prvi“. Zatim je održana prezentacija o nacionalnoj logističkoj potpori kriznoj situaciji. Načelnik stožera Civilne zaštite Grada Dubrovnika održao je prezentaciju na temu uloga općina/gradova u pripremi za i odgovoru na krizne situacije. Nakon toga održane su radionice. Drugi dan je pomoćnik ministra Unutarnjih poslova Dr.sc. Damir Trut održao prezentaciju vezanu uz potres u Sisačko-moslavačkoj županiji. Sastanku je nazočio i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković koji je govorio o iskustvima Grada Dubrovnika u odgovoru na krizne situacije.

foto:Grad DubrovnikAkcije dobrovoljnog darivanja krvi (09/2021)


20.09.2021. (09:00 - 12:00)
Ston - Općina Ston

Pozvani aktivi:
- Mljet
- Ston


23.09.2021. (08:00 - 12:00)
Transfuzija OB Dubrovnik

Pozvani aktivi:
- MUP


27.09.2021. (14:00 - 17:00)
Transfuzija OB Dubrovnik

Pozvani aktivi:Uplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik