Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Od Novog do Baške     

U protekla tri dana u Baškoj na Krku obilježena je 25. obljetnica Spasilačke službe Hrvatskog Crvenog križa. Više od stotinu spasilaca iz svih dijelova Hrvatske natjecalo se u različitim disciplinama. Kao i uvijek, spasioci su pokazali iznimna znanja i vještine, ali na koncu je ipak slavila istarska ekipa Boškarini. Naime, upravo oni proglašeni su najboljim timom 2021. godine. Najbolji muški natjecatelj bio Mateo Škalec iz Zadra, a najboljom natjecateljicom proglašena je Ema Ivetić iz Boškarina.

U kategoriji Individualna utrka s plutačom, slavili su Filip Dimač, Mateo Škalec i Adrian Brajković, a među ženama Ema Ivetić, Vanna Janković i Antonia Rupić. Ista ženska ekipa slavila je i u kategoriji Utrka na vodi, dok su među muškim natjecateljima prva tri mjesta osvojili Mateo Škalec, Leonardo Veleslavić i Filip Dimač.

Najbolji u kategoriji Timska utrka na vodi bili su spasilački klub Zadar, Henry Dunant iz Zagreba i istarski Boškarini. U kategoriji Trčanje, plivanje, trčanje pobjedu je odnio tim Zadar, zagrebačkom Henry Dunantu pripalo je drugo mjesto, a treći je bio klub Poseidon iz Rijeke.

Kategoriju Super life saver osvojio je Filip Dimač, drugi je bio Mateo Škalec, a treći Filip Šiljeg. Među ženama, najbolja je bila Ema Ivetić, drugo mjesto pripalo je Vanni Janković, a treće Antoniji Rupić.

U kategoriji Osvajanje zastavica slavili su Alen Božić, Paolo Živić i Luka Žunić, a među natjecateljicama Lora Pevec, Vanna Janković i Antonija Rupić.

Na svečanom obilježavanju 25. obljetnice Spasilačke službe podršku radu Hrvatskog Crvenog križa pružili su državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman, pomoćnika ministra u Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kapetan Siniša Orlić, izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH kapetan vojnog broda Vlade Zoko te predstavnici općinske vlasti, društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine i spasilački klub Buk iz Banja luke.

Spasioci Hrvatskog Crvenog križa prikazali su i zahtjevnu vježbu spašavanja života na moru sa specijaliziranih plovilima za potrage i spašavanje na moru.

Spasilačka služba Hrvatskog Crvenog križa ustrojena je 1996. godine kada postaje punopravni član Međunarodne federacije Spašavanja života na vodi, a prvi tečaj održan je godinu dana kasnije u Novom Vindolskom.

izvor: www.hck.hr
foto: HCK i GDCK Dubrovnik
Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (10/2021)


18.10.2021. (08:00 - 12:00)
OB DUBROVNIK TRANSFUZIJA

Pozvani aktivi:
- Atlantska plovidba
- Privredna banka
- LAUS CC
- GCC


25.10.2021. (09:00 - 12:00)
GRUDA, OŠ GRUDA

Pozvani aktivi:
- Gruda


28.10.2021. (08:00 - 12:00)
OB DUBROVNIK TRANSFUZIJA

Pozvani aktivi:
- Prometno LibertasUplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik