Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Klub 65+ izvješće o radu - ožujak 2016.       

 ZDRAVSTVENO-PREVENTIVNE AKTIVNOSTI:
-MJERENJE RAZINE ŠEĆERA U KRVI I KRVNOG TLAKA:  prvi utorak u mjesecu, uz stručno medicinsko osoblje. Na ovoj aktivnosti svoje zdravstveno stanje uspješno je kontroliralo 4 člana/članice Kluba
*vremenski period održavanja ove vrste aktivnosti mijenja se sukladno promijeni radnog vremena Kluba
-EDUKATIVNO PREDAVANJE- DRUŽENJE na temu : " Zanimljivosti otoka Lokruma“ uz volonterku, članicu Kluba, pedagog, prof povijesti. Na ovoj vrsti aktivnosti govorilo se o povijesti otoka Lokruma kroz legende te znanstvene činjenice osvrčući se na prirodne ljepote i kulturne vrijednosti. Prisustvovalo je 7 članova/članica Kluba.
-KNJIŽEVNA VEČER- uz dubrovačkog pisca gosp. Mata Jerinića. Na ovoj vrsti aktivnosti književnik je predstavio svoj književni opus kroz pisanu riječ govoreći o ljepoti literarnog izražvanja na njemu svojstven i osebujan način. Prisustvovalo je 14 članova/članica KLuba
-KNJIŽEVNA VEČER – uz gđu Mirjanu Žeravicu i dramsku skupinu Biskupijske klasične gimnazije Dubrovnik-Na ovoj aktivnosti dramska skupina kroz glazbu i ples dočarala je ljepotu i bogatstvo vode obilježavajući pri tom Svjetski dan vode. Prisustvovalo je 6 članova/članica Kluba.
-1 URA ZA DUŠU I TIJELO- Na ovoj vrsti aktivnosti uz fizičke vježbe za mozak, mudre priče te laganu opuštajuću meditaciju prisustvovalo je sveukupno 7 članova/članica Kluba. Aktivnost je provodila voditeljica Kluba.
-REKLA/O SAM JA, RECI I TI- (edukativno  druženje i učenje) uz volonterku, članicu Kluba, psihologinju.  Ovoj vrsti aktinosti prisutvovala je 1 članica Kluba.
ZABAVNA DRUŽENJA:  

-Igranje igre po želji uz društvo svih zainteresiranih članova, svakodnevno
-Igranj igre šah – ovoj vrsti aktivnosti s naglaskom na razgovore, dogovore, učlanjivanja, druženje po želji prisustvovalo je 24 člana/članice, s time da se Klubu svaki tjedan priključi nekoliko novih članova/članica na ovoj vrsti aktivnosti. 
Igre koje su predviđene, zbog gutsto organiziranog rasporeda organizirane su  u vrijeme kada članovi imaju svoj privatne i kućanske obveze. U svakom slučaju aktivnosti igranja igara članovi su slobodni doći sa svojim društvom u vremenu koje je za aktivnost predviđeno. Igre, kao i čitanje tiskovina, rješavanje križaljki također se odvija i u periodu kada članovi dođu ranije na aktivnost za koju su zainteresirani, a odvija se druga aktivnost. Na taj način upotpune svoje vrijeme
-KONTINUIRANO IGRANJE DREVNE KINESKE IGRE MAH YONG, svaki četvrtak. Na ovoj aktivnosti prelazili su se novi nivoi igre uz članice koje su učile pravila igre te 1 članicu koja aktivno sudjeluje u igri. Prisustoalo je sveukupno 7 članica Kluba
-PROSLAVA ROĐENDANA SLAVLJENIKA U OŽUJKU. Ovaj mjesec iznimno veselo uz obilje radosti i dobrog raspoloženja   15 članova/članica proslavili su svoje rođendane veseleći se sa ostalim članovima/članicama. Proslavi je prisutvovalo cca 60 članova/članica Kluba.
-IGRANJE TOMBOLE: zbog malog proja članova/članica zaintersiranih za ovu vrstu aktivnosti, tombola će se održati u travnju.
-POSJETA DOMU ZA STARE I NEMOĆNE-DOMUS CHRISTI- u sklopu literarno – recitatorskog druženja. Iznimno dirljiv i nadasve veseo susret Kluba 65+ sa štičenicima doma Domus Christi protekao je kroz čitanje stihova o ljubavi naglašavajući pritom potrebu za ljubalju kroz sve generacije. Veoma ljep dožilvjaj tople i nježne ljubavi prenijeo nam je jedan zaljubljeni par. Veselilo se, pjevalo i plesalo uz srdačnu dobrodošlicu ravnateljice Doma. Ovoj vrsti aktivnosti prisutvovalo je 8 članova/članica Kluba uz volonterku literarno-recitatorskog druženja te voditeljicu Kluba.
-SASTANAK SA ČLANOVIMA KLUBA  I VOLONTERIMA na sastanku Kluba prisutvovalo je sveukupno 15 članova/članica Kluba među kojima su prisutvovale 3 volonterke/članice Kluba. Članovi su iznosili svoje prijedloge, sugestije, razgovaralo se o prethodnim te nadolazrećim aktivnostima te se naglašavalo o bitnim područjima djelovanja Kluba kao i o angažiranosti članova/članica u okviru pojedinih aktivnosti Kluba.  
KREATIVNE RADIONICE: 

-LIKOVNO-KREATIVNA RADIONICA- na ovoj radionici prisutvovalo je 10 članica Kluba.  Akademska slikarica/vanjska volonterka aktivne članice podučavala je slikanju proljetnih motiva. Članice su izrađivale cvijeće te razne motive prirode i prirodnog okruženja.
-LITERARNO-RECITATORSKO DRUŽENJE- na ovoj vrsti akvitnosti članica Kluba/volonterka, prof.hrvatskog jezika i književnosti mjesec ožujak oblikovala je obilježavajući Svjetski dan voda čitajući prigodne tekstove veličajući vodu ne samo kao tekućicu već i kao izvor života s time da su svi članovi aktivno sudjelovali iznoseći čitajući svoje pjesme te diskutirajući o tematici svako literarno-recitatorskog druženja. Također se na kreativan način uz zakusku i ugodan ambijent obilježio Dan Žena. Neizostavno je istaknuti da su se kroz ovo druženje čitala djela mnogih dubrovačkih književnika.  Aktivno je sudjelovalo cca 50 članova/članica Kluba.
-DRAMSKA GRUPA-ovaj mjesec članice i 1 član aktivno su sudjelovali u probama predstave Večera za dvoje. Članovi su iznimno motivirani te neumorno i uspješno rade na svojim dramskim vještinama sukladno radnim obvezama glumice, vanjske  volonterke Kluba. Svaka pjedina aktvinost dramske grupe upotunjena je rekvizitima i   kostimima članova Kluba. Na ovoj vrsti aktivnosti prisutvovale su 3 članice dramske grupe i 1 član te 1 član koji je gledao održavanje proba.
- REKREACIJA UZ PLES-  svake subote uz sportski aktivnog plesača i člana Kluba plesnoj aktivnosti sudjeluje sve više i više članova s time da se povećava i broj muške polulacije. Plešu se uglavnom moderni zabavni plesovi uz rekreativne vježbe te na zadovoljstvo svih član Kluba/volonter uz ples svih obraduje i ponekim klasičnim plesom. Za ugodni maleni prostor na opće veselje  vrlo velika je zainteresiranost za ovu aktivnost. Prisustvuje više od 50 članova/članica.-
-AEROBIK- instruktorica aerobika, članica Kluba i volonterka na svojevrstan način uz aerobne vježbe razgibavanja popračeno plesom i humorom i ovaj mjesec razveselila je cca 40 članova/članica Kluba.
-BELLY DANCE-TRBUŠNI PLES: svaki ponedjeljak i subotu u večernjim satima vansjka volonterka ove vrste rekreativne aktivnosti iznimno kreativno svojim profesionalnim iskustvom obradovala je sveukupno 17 članica Kluba.

Projekt Klub 65+ sufinanciraju Grad Dubrovnik i Ministarstvo socijalne politike i mladih


Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (06/2021)


21.06.2021. (08:00-12:00)
Transfuzija OB Dubrovnik

Pozvani aktivi:


24.06.2021. (08:00 - 12:00)
Transfuzija OB Dubrovnik

Pozvani aktivi:
- Mirovinsko osiguranje
- INA
- ČistoćaUplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik