Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Galerija

|

Kontakti

|

Povratak na prethodnu stranicu      Izvješće o radu Kluba 65+ - listopad 2016.     

EDUKATIVNE AKTIVNOSTI:
-EDUKATIVNO PREDAVANJE-na temu: Tko nas štiti i kako se možemo zaštiti kao potrošači. Ovo  vrlo korisno predavanje uz opširno educiranje svih prisutnih o potrebama i pravima potrošača održala je  gošća predavačica, volonterka gđa Kristina Petljak, potpredsjednica hrvatske Udruge za prava potrošača uz asistenciju inicijativu gđe Kristine Vojvodić. Unatoč jako lošem vremenu uz iznimnu zainteresiranost te konstruktivan dijalog 3 članice Kuba naučile su mnogo toga bitnoga shodno temi predavanja.
-DUHOVNO-ETIČKO DRUŽENJE na temu Osnažimo dobre međuljudske odnose-kako se odnositi prema bližnjemu. Umirovljeni svećenik don Ante Marković osvrnuo se na odnose među ljudima. Naglasak je bio kako biti bolji jedni prema drugima te kako se odnositi prema svojim najbližima, obitelji i prijateljima osvrćući se na riječi iz Svetog Pisma. 6 članica Kluba prisustvovalo je ovoj vrsti druženja.
*ovaj put oslonili smo se na katoličku vjeru te ukoliko se uvidi potreba za volonterima drugih vjeroispovijesti, našim članovima vrlo rado ćemo udovoljiti.
ZABAVNA DRUŽENJA:
-PROSLAVA ROĐENDANA – z obzirom da su proslave rođendana organizirane za veći broj slavljenika, u mjesecu listopadu proslava rođendana zamijenjena je aerobikom-rekreacijom uz ples ali tratamenata i veselja nije izostalo. Ovoj aktivnosti prisustvovalo je više od 20 članova/ članica Kluba. Članove je uveseljavala plesom i druženjem uz zabavnu glazbu članica Kluba gđa Leni Fabian, sportski aktivna članica koja se bavila aerobikom.
-IGRANJE IGRE BRIDŽ – VIST, uz voditelja aktivnosti gosp. Frana Jančića te volontere Bridž Kluba zabavljalo se sveukupno 15 tak članova/članica Kluba kao i nekolicina članova Bridž Kluba.
ZDRAVSTVENO – PREVENTIVNE AKTIVNOSTI:
-Mjerenje razine šećera u krvi i krvnog tlaka: svoje zdravstveno stanje u prethodnom mjesecu kontrolirale su 2 članice Kluba uz volonterku i članicu Kluba, uz stručno medicinarko osoblje, članicu Kluba i volonterku gđu Jovanku Ilić
-Rekla/o sam ja reci i ti: uz volonterku i članicu Kuba, gđu Jelku Šegedin družilo se 7 članica Kluba. Razgovor je kao i uvijek tekao ležerno uz svakodnevne razgovore te su članovi na ovoj vrsti aktivnosti u mogućnosti iznositi svoje radosti, eventualne brige i sve ono što ih opterećuje kao i što ih veseli podijeliti u jednoj opuštenoj i ugodnoj konverzaciji i atmosferi
SPORTSKO – REKREATIVNE AKTIVNOSTI:

- REKREACIJA UZ PLES-svake subote u mjesecu sveukupno više od 50 članova/članica zabavljano se plešući rekreativne plesove i  radeći vježbe uz ples uz glazbu za svačiji gušt. Član Kluba i volonter gosp. Jozo Serdarević, instruktor plesova i aerobika uveselio je sve prisutne članove/članice.
-AEROBIK- REKREACIJA UZ PLES- volonterka i članica Kluba gđa Leni Fabian na svoj osebujan način, prilagođen i članovima/članicama  koji vole lakši tempo vježbi i plesa rekreirala je također sveukupno više od 50 tada prisutnih.
- TRBUŠNI PLES- gđa Iva Pozniak, vanjska volonterka ponedjeljkom i subotom zajedno sa svojim članicama rekreirala je do 5 članica Kluba. Na ovu vrstu  plesa, unatoč tome što je izrazito preporučljiv u svim segmentima i za sve populacije dolaze članice koje su u mogućnosti izdržati tempo plesa koji se laganim ritmom kreće prema bržem te se pokreću svi dijelovi tijela. Uvođenjem tjelovježbi kao i plesova održavao zdravlje svojih članova te se prilagođavamo željama i potrebama istih jer svaki član pronađe ono što ga zanima.
-Zdrav život u zdravom tijelu-šetnja Goricom sv. Vlaha- aktivnost je održana u prostoru Kluba zbog nezgodnih vremenskih uvjeta . Aktivnost je vodila volonterka i članica Kluba gđa. Anita Vlašić. Aktivnosti je prisustvovalo do 20 članova/članica Kluba.
KREATIVNE RADIONICE
-LIKOVNO-KREATIVNA RADIONICA- vanjska volonterka Kluba gđa Ivana Jovanović Trostmann u listopadu je miješanim tehnikama na različitim slikarskim podlogama sa članovima izrađivala morske motive, motive prirode, te na način prikladan učenju kao i razvijanju moždanih funkcija prilagođen amaterskoj populaciji kluba, početnicima osmislila je iznimno zanimljiv način rada sa članovima/članicama. Dvjema radionicama prisustvovalo je sveukupno 7 članica Kluba.
-KREATIVNA RADIONICA-Izrada nakita-članica Kluba i volonterka gđa Leandra Gluhan svoj izniman talenat prenosila je na do 9 članica Kluba.
LITERARNO-RECITATORKO DRUŽENJE- voditeljica aktivnosti, članica Kluba i volonterka gđa Anita Vlašić u mjesecu listopadu  na svoj iznimno stručan i poučan te kreativan način obilježila je svjetski dan Učitelja jer i ona i njezina majka su bile učiteljice. Ovo druženje bilo je prekrasno uz tratamenat te je volonterka pokazala što je sve njezina vrijedna majka napravila svojim rukama, majka koja je još uvije živa i zdrav i koja povremeno se sa nama raduje u Klubu. Govorilo se o narodnim običajima, veselili smo se na mnoge načine a posebno smo se osvrnuli na konavoske običaje i konavoskih ruku djela koja su tada bila prezentirana u Klubu. Neke od članice čak su i kupile prekrasno izvezene, heklane, ispletene radove volonterkine majke gđe Marije Delaš.
Proslavili smo također i Dan zahvalnosti za plodove zemlje, Dan jabuka te su mnogi članovi napravili delicije kojima smo se častili uz prigodne recitacije, pjesme-prozu i poeziju a sve uz glazbu i veselo raspoloženje a upriličeno u tematiku druženja.
U listopadu smo proslavili i Mjesec knjige te je volonterka čitala najzanimljivija djela domaćih spisatelja sa našega područja kao i drugih. Isto tako članovi koji su prisustvovali su bili u mogućnosti pročitati svoje pjesme ili  crtice iz svojih omiljeni knjiga. Ovoje aktivnosti prisustvovalo je sveukupno više od 50 članova/članica Kluba.

Projekt Klub 65+ sufinanciraju Grad Dubrovnik i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Foto: GDCK Dubrovnik

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (06/2021)


21.06.2021. (08:00-12:00)
Transfuzija OB Dubrovnik

Pozvani aktivi:


24.06.2021. (08:00 - 12:00)
Transfuzija OB Dubrovnik

Pozvani aktivi:
- Mirovinsko osiguranje
- INA
- ČistoćaUplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright © - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik