Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik
HUMANOST    NEPRISTRANOST    NEUTRALNOST    NEOVISNOST    DOBROVOLJNOST    JEDINSTVO    UNIVERZALNOST   
Početna

|

O nama

|

Ustroj

|

Djelatnosti

|

Akcije DDK

|

Dokumenti

|

Popis evidencija

|

Galerija

|

Kontakti

|

Volontiranje/Pomoć

|Prva pomoć

Prva pomoć je tradicionalna djelatnost Hrvatskog Crvenog križa.

Cilj ove djelatnosti je kontinuiranom edukacijom osposobiti što veći broj građana za pružanje prve pomoći u svim situacijama ozljeda i naglo nastupajućih bolesti, jer pravodobno i na pravilan način pružena prva pomoć smanjuje trajanje liječenja, spriječava ili ublažava invalidnost, a nerijetko spašava život.
Hrvatski Crveni križ sa svojim tečajevima prve pomoći namijenjenima cjelokupnoj populaciji, ima u Hrvatskoj vodeću ulogu u širenju znanja i popularizaciji prve pomoći.


Tečajevi se razlikuju po broju sati trajanja obuke i odabranim temama, ovisno o tome kojoj su populaciji namijenjeni. To omogućava svim građanima u Hrvatskoj da se u skladu sa svojim interesima i potrebama uključe u jedan od tečajeva.

U provedbi tečajeva prve pomoći na cjelovitom području Hrvatske sudjeluje Hrvatski Crveni križ izravno ili putem društava Crvenog križa.

Prva pomoć - tečajevi

 tečajevi PP vozači, Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik u okviru prve pomoći, kao najstarije tradicionalne aktivnosti, na temelju Zakon o sigurnosti prometa na cestama (NN 67/08, 48/10, 74/11, 80/13, 158/13) i Pravilnika Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi o osposobljavanju kandidata za vozače vozila na motorni pogon iz nastavnog predmeta: Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nezgodi (NN 78/2009), provodi osposobljavanje kandidata za vozače iz nastavnog predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nesreći.


 tečajevi PP zaštita na radu, GDCK DUBROVNIK provodi u skladu sa Zakonom o zaštiti na radu (NN 59/96, 94/96, 114/03, 100/04, 86/08, 116/08, 75/09, 143/12), Pravilnikom o pružanju prve pomoći radnicima na radu (NN 56/83) i Zakonom o Hrvatskom Crvenom križu (NN 71/10). Zakon obvezuje svakog poslodavca da u radnim prostorijama mora osigurati da određeni broj radnika bude obučen u pružanju prve pomoći.

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi (06/2024)


24.06.2024. (14:00 - 17:00)
OB DUBROVNIK - TRANSFUZIJA

Pozvani aktivi:
Uplatnica za donacije

PowerPoint prezentacija
(veličina 16 MB)

Korisni linkovi


Hrvatski Crveni križ

Međunarodni odbor Crvenog križa

Međunarodna federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Copyright - Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik